Een konijnenhok, natuurlijk onmisbaar als je een konijn in huis neemt. Het is een eigen plekje voor het dier waar het veilig is. Daarnaast zorg je er met een goed hok voor dat je konijn ook niet zomaar kan ontsnappen. Voor binnen en buiten zijn specifieke konijnenhokken verkrijgbaar.

Waarop letten?

Bij het kopen van konijnenhuisvesting is het belangrijk om zaken als locatie, aantal konijnen en bewegingsopties te overwegen voordat je koopt.

Buitenhok

Konijnen verblijven voor buiten kunnen zowel één als meerdere konijnen worden ondergebracht. Ze zijn meestal gemaakt van stevig, weerbestendig materiaal zoals hout of een composiet (kunststof).

Een goed konijnenhok voor buiten biedt voldoende ruimte, meerdere ruimtes of “verdiepingen” en een goede bescherming tegen de elementen.

Meer over buitenverblijven voor konijnen

Konijnenhok voor binnen

Een konijnenhok voor binnen kan kleiner zijn, maar moet de konijnen wel voldoende ruimte bieden voor wat beweging. Daarnaast moet er voldoende ruimte zijn voor voer- en waterbakken en is er ruimte over voor een comfortabele nestruimte.

Inrichting

Welke huisvesting je ook kiest, inrichting is een belangrijk aandachtspunt. Wat comfortabele accessoires als een schuilplaats, natuurlijk verse konijnenbakvulling en wat leuke speeltjes voor konijnen om het dier de nodige stimulatie te geven maken van het hok een fijn thuis voor het dier.

Bedek de bodem met zaagsel en leg veel vers hooi, konijn-veilige houtkrullen (geen ceder of grenen) of ander zacht strooisel. Het plashoekje zou je kunnen voorzien van een “konijnentoilet” om ervoor te zorgen dat de rest van het hok lekker droog en schoon blijft. Dit maakt het verschonen van het hok ook extra makkelijk.