Afstand doen?

Share Button

 

Afstand doen:  ***OPNAMESTOP***

 
Heeft u zelf een konijn waar u door omstandigheden niet meer voor kunt zorgen, dan kunt u daarvoor ook bij ons terecht. U kunt een afspraak maken om uw konijn(en) hier af te staan samen met restant voer, hooi, stro, etc. wat u niet meer kunt gebruiken. Dat komt hier goed van pas. Wij zullen dan onze uiterste best doen om in alle rust voor uw konijn(en) een nieuw en liefdevol onderkomen te zoeken middels onze plaatsingsvoorwaarden. Alle rammen worden eerst gecastreerd zodat ze bij of met een voedster herplaatst kunnen worden. Wij plaatsen nooit een konijn alleen, deze krijgt altijd een maatje. Ook worden alle konijnen eerst ingeënt voor de konijnenziektes alvorens ze herplaatst worden. Wij houden u volledig op de hoogte. Dankzij onze brede cliëntenkring en contacten hebben wij al vele thuisloze konijnen herplaatst over heel Nederland!

Wanneer u een konijn afstaat wat vervolgens een ziekte blijkt te hebben, dan worden de dierenartskosten op u verhaalt. Bij twijfel kan een konijn geweigerd worden. Er wordt hier een afstandsverklaring ingevuld. Bij binnenkomst wordt het konijn ook nagekeken en indien nodig wordt er overlegt.

Wij kunnen geen konijnen aannemen die onder de klitten zitten; met name Teddy widders, Rex widders, Angora’s of kruisingen daarvan met langharige vacht dienen netjes bij ons binnen te komen anders worden ze geweigerd.

Wij hanteren een *afstandsbijdrage van 15 euro per konijn , dit is een bijdrage in de kosten van de vaccinaties en verzorging van de konijnen. (m.u.v. advertenties van konijnen die wij via marktplaats benaderen en verzoeken naar onze opvang te brengen)

***Wij zorgen voor de afstandskonijnen dat ze ingeënt worden voor myxomatose, RHD1 en voor t nieuwe virus RHD2 als dat nog niet gebeurt is***

*(voor een voedster die aantoonbaar  ingeënt is en voor een ram die gecastreerd en aantoonbaar ingeënt is tellen wij geen afstandskosten)

*Ongewenst geboren nestjes kunnen kosteloos gebracht worden, wij zorgen dat ze ingeënt worden en herplaatst worden bij het andere geslacht.

 

Konijn loslaten in de natuur?

Helaas zijn er nog altijd veel mensen die denken dat je een konijn in de natuur vrij kunt laten als je met vakantie gaat en je konijn dan een lekker en vrij leven geeft. Helaas, niets is minder waar, het is net zo goed dierenmishandeling als een hond vastbinden aan een boom en met de noorderzon vertrekken. Een tam konijn kan zichzelf niet redden in de natuur. Hij heeft een grote reeks aan vijanden; denk maar eens aan honden, katten, vossen, wezels en kraaien. Tamme konijnen zijn niet voldoende op hun hoede en worden zo gemakkelijk een prooi. Verder is er gevaar om onder een auto te komen, voedselgebrek, ziekten en sterven door de kou. Tamme konijne kunnen niet zo goed holen graven als wilde konijnen. NIET doen dus!

Dumpen is geen optie !!!

Konijnen zijn gedomesticeerd sinds de Romeinse tijd en een konijn kan met gemak twee nestjes per jaar groot brengen. Dit betekent dat het huidige tamme konijn meer dan 4000 generaties verwijderd is van zijn wilde voorouders. Al die tijd heeft het konijn zijn eigenschappen behouden, maar zijn vaardigheden heeft hij grotendeels verloren. Zo heeft een tam konijn geen idee meer wat hij wel en niet moet eten, hij kan geen veilig hol meer graven en zelfs succesvol vluchtgedrag is hij vergeten. Een tam konijn in het wild is derhalve ten dode opgeschreven.

Wil je of kun je niet meer voor jouw konijn(en) zorgen? Breng ze naar een opvang! Dumpen is géén optie.

Stichting KonijnenBelangen zet zich op allerlei manieren in om het aantal opvangdieren terug te brengen. Zo richt onder andere een landelijk netwerk van vrijwilligers zich op dierenwinkels en tuincentra om hen te overtuigen te stoppen met de verkoop van levende have om het aantal impulsaankopen terug te brengen. Ook probeert Stichting KonijnenBelangen dump te voorkomen door het geven van voorlichting.

bron: http://www.vergetenkonijnen.nl

ze-vreten-alles-op-in-het-stadspark-id602146-1000x800-n